Aktiviteetit

Neljä vuodenaikaa tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia nauttia ja tutustua alueemme luontoon ja harrastaa eri aktiviteettejä. Kesämökkeilyyn Suomessa kuuluu yleisesti saunominen ja uiminen. Järvellä souteleminen tai kävelyretki metsässä on rentouttavaa tekemistä. Samalla saatat löytää hyvän marja- ja sienipaikan. Lapsille pihapiirissämme on mukavaa tekemistä, mm. trampoliini ja pelialue. Pihapiirissä saatat tavata myös kaksi kissaa. Meiltä käsin on erinomaiset mahdollisuudet lähteä kokeilemaan kalastusta Orivedelle. Voit lainata peruskalastusvälineitä ja pääset mato-onkimaan tai pilkkimään. Näihin et tarvitse kalastuslupia. Sinulla on mahdollista vuokrata mm. polkupyöriä, sähköperämoottori, suksia ja luistimia. Talvella olosuhteiden salliessa pidämme hiihtolatua ja jäädytämme luistelukentän. Meidän kautta on mahdollista myös lähteä moottorikelkkasafarille alueen erinomaisille kelkkaurille.
Kitee ja ympäristö kunnat tarjoavat lähellä mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja tapahtumia, sekä historiaa. Sijaintimme mahdollistaa myös päiväretket Savonlinna – Punkaharju alueelle ja Joensuun seudulle. Pohjois-Karjalainen ruokakulttuuri on ehdottomasti tutustumisen arvoista. Karjalainen pitopöytä ja Karjalan piirakat ovat alueemme perinneruokia.

Keski-Karjalan viikko-ohjelma 17.6.-25.8.  tulossa kesälle 2019

Ohjattuja melontaretkiä järjestetään tiistaisin klo 10.00 Karjalan Helmestä. Retket myynnissä: HOLVISSA

 • Vuokrattavana polkupyöriä 5 eur/päivä, sähköperämoottori 10 eur/päivä
 • Uimaan!
  Mökkien rannat soveltuvat hyvin uimiseen, myös lasten. Rantoihin on ajettu hiekkaa ja ne ovat loivasti syveneviä. Veden laatu on ollut viime vuosina hyvä.
  IMG_4718
 • Soutelemaan.
  Joka mökillä on oma soutuvene, jota voi vapaasti käyttää. Voit tehdä esim. souturetken johonkin lähistöllä olevaan saareen.
 • Kalastamaan!
  Orivesi tarjoaa hyvät mahdollisuudet kalastaa ympäri vuoden. Kalastukselle parasta aikaa on kevät ja syksy. Myös keväällä on pilkkiminen mökeiltä käsin helppoa. Heinäkuussa veden lämmittyä saalista on vaikeampi saada. Yleisimmät kalat ovat: ahven, hauki, särki, lahna ja kuha. Myös muikkua saadaan verkoilla. Perinteiseen mato-ongintaan ja pilkkimiseen ei tarvita lupia. Muuhun kalastukseen saat meiltä paikallisen kalastusalueen luvan.
  IMG_6398 
 • Marja ja sienimetsään!
  Loppukesä ja syksy on hyvää aikaa marjastaa ja sienestää Kiteen ympäristössä.
 • Lasten leikkialue!
  Päärakennuksen läheisyydessä lapsille hiekkalaatikko, trampoliini, kiikku, polkutraktorit ja sählyalue.
  IMG_7573
 • Hiihtämään!
  Mökkien läheltä lähtee noin 3 km latu. Kiteen keskustassa on tasokkaat Hutsin ja Peltolan hiihtoladut.
 • Moottorikelkkailemaan!
  Moottorikelkkailulle löytyy alueeltamme erinomaiset harrastusmahdollisuudet. Keski-Karjalassa on n. 500 km merkittyjä, koneellisesti hoidettuja, leveitä ja vaihtelevia kelkkauria ja yhteydet maakunnan muille urille ovat erinomaiset. Kelkkaurille pääsee suoraan mökin pihasta. Kelkkaurista lisätietoa www.kkmk.net
 • Luistelemaan!
  Jäädytetyllä kentällä on mahdollista luistella. (säävaraus)
  IMG_7103